Haaruitval na corona. Wat kan ik er aan doen

Het woord corona duizelt ons vaak (lees, veel te vaak) om de oren. Maar helaas is haaruitval na corona tegenwoordig ook een bekende bijkomstigheid wanneer je corona hebt gehad. Het is namelijk zo, wanneer je ziek wordt en je weerstand wordt beduidend minder, dan zullen alle vitale delen van je lichaam het eerst worden voorzien van de belangrijkste stoffen in je lichaam. Daar horen je haren niet bij. Dus je haren krijgen tijdelijk niet de belangrijke bouwstoffen en vitamines die het nodig heeft om er mooi gezond en glanzend uit te zien. Het haar kan er dof en futloos uit gaan zien, maar erger nog, je kan ook flinke haaruitval krijgen!

Deze haaruitval na corona stopt niet zomaar. Zeker als je in een hele ernstige vorm corona hebt gehad dan moet er lichamelijk en geestelijk nog zo veel herstellen! En dat kost tijd…… vaak heel veel tijd. Het wordt er vaak psychisch niet beter op als je haarverlies ernstige vormen aan neemt. Dan gaat de angst om kaal te worden spoken door je hoofd, wat het herstel weer niet bevorderd.  Het gaat meestal wel goed komen met je haar, maar wat ga je doen tot die tijd……..

Dan kan ik je helpen. Hier kunnen we tijdelijk hele mooie haar oplossingen voor aanbrengen. Soms is het met een kleurpoeder die tevens optisch verdikt op te lossen. Maar ook met gedeeltelijke haarstukjes en haartoevoegingen zijn prachtige resultaten te bereiken. Ook is in sommige gevallen een heel haarwerk beter (in de volksmond genoemd een pruik). Alhoewel ik haarwerk mooier vind klinken. En dat mag ook wel, omdat de haarwerken tegenwoordig van zulke prachtige hoogwaardige kwaliteit zijn, dat daar best een mooiere benaming voor mag zijn dan een pruik. 

Het woord pruik, dat schrikt vaak enorm af.  Maar echt, er zijn zo veel mooie haarwerken mogelijk. Ook wanneer je nooit heel dik haar hebt gehad zijn er ook hele fijne dunne haarwerkjes die niet opvallen. Die echt goed lijken op je oorspronkelijke haar.

Maak je je zorgen over je haar, twijfel je of je iets aan je haar wil laten doen, weet je het even allemaal niet meer…. geef dan dit stukje zorgen uit handen. Ik help je graag bij je haarprobleem. Gewoon een eerlijk en duidelijk advies. Iets wat het beste bij je past, zowel uiterlijk als in de praktijk. Het moet ook in je dagelijkse leven passen (denk aan werk, sporten, hobby’s). Je moet er zelf handig mee overweg kunnen. Het is eenvoudig aan te brengen, maar natuurlijk help ik je daarbij.  En in de meeste gevallen kom je voor een haarwerk ook nog voor vergoeding uit je zorgverzekering in aanmerking. Dat regel ik ook voor je.

Dus heb je een haarprobleem, vraag gerust een geheel vrijblijvende intake aan, ik help je graag!
Stuur mij een bericht of even bellen mag ook op 06 10 43 18 73

Posted in
Scroll to Top