Samenloop voor hoop

LOOP MEE EN STA STIL BIJ KANKER

samenloop voor hoop is een evenement wat in veel plaatsen in Nederland al is georganieerd. Het is een evenement waar families, vriendengroepen en clubjes samen gaan wandelen  in estafette vorm voor de KWF kankerbestrijding. Veel mensen lopen dan ook gezamenlijk om een dierbaar persoon te herdenken. De opbrengst van dit evenement gaat geheel naar het KWF.

 

SURVIVORS

survivors zijn de speciale gasten die tijdens de samenloop voor hoop in het zonnetje worden gezet. Het zijn de mensen die de afgelopen jaren kanker hebben gehad of het momenteel nog hebben. Zij worden 24 uur in het zonnetje gezet. Iedere samenloop doet dat op zijn eigen mannier. Er is lekker eten en drinken, schoonheidverzorging, kappers, pedicure, massage, manicure, schilderen, yoga, fotoreportages, en nog veel meer aanwezig. De survivors moedigen ook de lopers aan en het hoogtepunt van die 24 uur is toch wel de kaarsen ceremonie. Om 11 uur in de avond zijn er c.a. 15oo kaarsenzakken aan. De zakken zijn prachtig beschilderd , beschreven met gedichten of beplakt met een foto van hun dierbare.  Een emotioneel samenzijn van duizenden mensen, soms met een lach en dan weer met een traan. Maar allemaal met hetzelfde doel. Om van kanker een chronische ziekte te maken. dit wordt door de plaatselijke on omliggende ondernemers gratis en belangeloos verzorgd.

 

MIJN AANDEEL IN DIT GEHEEL

Ik heb in Oss en in Zeeland mee gewerkt om de survivors te verwennen. Ik heb hun haren geknipt en gestyld onder het genot van een kopje koffie met iets lekkers. En voor diegene die nog een pruik droegen, die heb ik weer mooi gewassen en bijgewerkt zodat ook zij er weer mooi uit zagen. Alle tijd voor de mensen om naar hun verhalen te luisteren, Soms van lang geleden, soms nog in het heden. Maar voor ieder fijn om hun hart te kunnen luchten. Maar lang niet altijd verdrietig. Ook hartverwarmende verhalen, leuke en soms ook grappige herinneringen. Als ze klaar waren kregen sommige die dat leuk vonden ook nog een lichte make-up, zodat ze er prachtig uit zagen.

Het was fijn om er voor deze mensen te zijn. Eigenlijk gewoon mijn werk, maar toch net iets anders omdat er deze dag toch een feestelijke sfeer hangt. dit ga ik zeker nog vaker doen!!!

Posted in
Scroll to Top