Voor wie een pruik of haarwerk

Haarverlies kent vele oorzaken.

De meest voorkomende zijn:

  • chemo kuren bij kanker
  • alopecia androgenetica (mannelijke kaalheid), maar komt ook veel voor bij vrouwen en kinderen
  • alocecia totalis (totale hoofd- en lichaamsbeharing verdwijnt)
  • alopecia areata (pleksgewijze kaalheid)
  • erfelijke kaalheid

Er zijn vele oplossingen mogelijk. Door middel van een uitvoerig gesprek en een goede diagnose, kunnen we samen tot de oplossing komen, die het beste bij u past.

Het belangrijkste geldt nog steeds:

Het haarwerk of pruikje moet u

  • zekerheid geven
  • zelfvertrouwen geven
  • een optimaal draagcomfort bieden

Een pruik met antislib.

Een pruik is een volledige hoofdbedekking, wanneer al het haar verdwenen is. Dan volstaat alleen een haarstukje niet meer. Er is ontzettend veel mogelijk met pruiken; synthetisch haar, echt europees haar, echt Aziatisch haar, hand geknoopt, machinaal geknoopt. Al onze pruiken hebben een prachtige antislip binnenkant, zodat de pruik ook echt goed op zijn plaats blijft zitten. U hoeft niet bang te zijn dat u op de fiets of met stevige wind de pruik verliest. In geval van alopecia totalis is een mooie pruik dan ook een goede optie.

Tijdelijke haaruitval door chemo en er toch goed uitzien.

De diagnose kanker is een heftige mededeling die niemand wil horen. Je wereld staat op zijn kop en duizenden vragen spelen in no time door het hoofd.

Haarverlies is een hele nare bijkomstigheid, die helaas bij vele chemokuren een bekend bijverschijnsel is.

Het is wel een bijverschijnsel, waar u zich op kunt voorbereiden. Het kan u een vertrouwen geven dat u er in deze nare periode toch goed uit kunt blijven zien. De mogelijkheden zijn divers. Voor de ene persoon betekent dat een mooie pruik, zoveel mogelijk gelijkend op het huidige haar, voor de ander zijn dat hoedjes, mutsjes en shawls.

Informeer er tijdig naar!

Als u haarverlies krijgt in verband met chemo is het belangrijk dat u tijdig een afspraak maakt, zodat kleur en model zo exact mogelijk bepaald kan worden.

Ook als u twijfelt of u een pruik wilt gaan dragen, is het beter toch een afspraak maken om te kijken of het iets voor u is. Dit is geheel vrijblijvend en kosteloos. U zit derhalve nergens aan vast. Wanneer u denkt dat is niets voor mij en later besluit om toch een pruik te nemen, is dat altijd iets lastiger, maar desalniettemin wel mogelijk.

Het moment waarop u uw eerste haren gaat verliezen komt hard aan. Soms voelt u het al dagen kriebelen en soms ontstaat er flinke haarpijn. U voelt dat er iets gaande is. Het is beter om het haar te verwijderen, wanneer haaruitval optreedt. Op een natuurlijk manier uit laten vallen is zo enorm confronterend en gaat 24 uur per dag door. Wanneer u besluit dat het haar er af moet, mag u mij bellen en dan ga ik dat voor u doen. Dit gebeurt altijd met een tondeuse. Tegelijkertijd zorg ik er voor dat het met zorg uitgekozen haarwerk voor u klaar ligt. Het is een heftig moment, maar zodra het achter de rug is, geeft het vaak een enorme opluchting!

Haarstukjes of haartoevoegingen.

Wanneer pleksgewijs haarverlies optreedt, is dat ook enorm schrikken. Het komt totaal onverwachts en je probeert het altijd nog te bedekken met je eigen haar. Ook zijn er vele lotions en shampoos in omloop, die ook resultaat kunnen geven.

Wanneer dit niet meer mogelijk is en het psychisch een te grote belasting voor u vormt, kan een haarstuk de perfecte oplossing voor u zijn.

Ook daarin zijn verschillende mogelijkheden, zoals:
confectiemodellen van synthetisch haar, confectiemodellen van echt haar, maar ook op maat gemaakt, voor een perfecte pasvorm. Eerst wordt een mal van u hoofd gemaakt.
 Vervolgens wordt de structuur, kleur, haardichtheid en het binnenwerk van het haarwerk bepaald.
 Ook de bevestigingsmogelijkheden zijn heel divers; plakken, verlijmen, klemmen, op knoopjes en op ringetjes zetten.
 Dit alles hangt af van uw persoonlijke situatie, uw persoonlijke wensen en ook van het financiële plaatje.
 Ook voor haarstukjes kunt u een vergoeding krijgen van de zorgverzekering.

Wanneer u zorgt voor een verwijsbrief van uw huisarts of specialist, nemen wij het vervolg van de declaraties van u over.

U mag mij 7 dagen per week bellen van 08.00 uur tot 22.00 uur

Het eerste gesprek is gratis en vrijblijvend, zowel in de salon als bij een (zieken)huisbezoek.

TRANSGENDER EN HAARVERLIES.

Wat als blijkt dat je in het verkeerde lichaam bent geboren. Je bent als man geboren maar inwendig voel je je vrouw.(en andersom natuurlijk). Al een lange tijd spelen die gedachten en gevoelens door je hoofd. Tot het moment dat je beseft, ik moet hier iets mee gaan doen. Een hele heftige en moeilijke tijd breekt aan. Vele gesprekken met psychologen en artsen.  Je naasten, vrienden en familie die je op de hoogte gaat stellen. Hun verdriet, schaamte gevoelens van jezelf en de angst om afgewezen te worden.  De hormoon preparaten en de operaties die uiteindelijk volgen. Telkens weer hoge bergen waar je overheen moet. En wanneer je na jaren  dan eindelijk zover bent dat je als vrouw door het leven kunt gaan,  dan opeens gaan je haren nog uitvallen en treed de mannelijke kaalheid op.

Weer iets waardoor je iedere dag weer opnieuw herinnerd wordt aan het man zijn en wat telkens weer voor een confrontatie zorgt.  Iets wat  ook nog  steeds moeilijker valt te verbergen. Op het moment dat het je dagelijkse leven gaat beïnvloeden, wordt het hoog tijd om daar een passende oplossing voor te zoeken. Er zijn dan vele mogelijkheden, maar wat is de beste. Ga je voor een haarstukje of voor een geheel haarwerk.

Dat ligt er natuurlijk ook aan hoever het haar al is uitgevallen en wat de lengte van het haar nu is.  Moet het in de nacht ook op blijven of ga je voor een stuk dat je in de nacht niet draagt en wat zijn daar de voor en nadelen van. Ook zijn er mogelijkheden om een haarstuk te dragen wat met sporten en douchen gewoon kan blijven zitten.  Ga je voor echt of synthetisch haar, en wat zijn de vergoedingen voor een pruik of haarwerk.  Het ligt er ook aan in hoeverre u al van geslacht bent veranderd. Staat u ook al als vrouw geregistreerd bij u zorgverzekering. In de beginfase is dat meestal nog niet, wat het weer extra moeilijk maakt om een vergoeding te krijgen van uw zorgverzekering. Dat alles komt dan op uw pad.

Kortom heel veel vragen waar ik u graag bij wil helpen. Hier hoeft u zich niet te schamen en mag u gewoon uzelf zijn. Degene die u graag wilt zijn. En daar hoort ook mooi haar bij.

Samen gaan we zoeken naar een passende oplossing. Een mooie pruik of  haarwerk  waar u gewoon u dagelijkse werk of sport mee kunt beoefenen en waar u zich stukken zekerder mee zult voelen.

Heeft u vragen over uw haarverlies en kaalheid, bel me gerust.. 06-10 43 18 73